lørdag 31. oktober 2009

Strikkevær

Som nevnt i forrige innlegg er det flere Just Enough Ruffles-skjerf på gang. Det er mange som har kommet med større eller mindre hint på at det er ønskelig med en lun og myk pakke under treet i år, og noen ønsker skal jeg nok kunne klare å innfri. Denne versjonen er strikket i Drops Merino Extra Fine på pinne nr 5. Garnet er mykt og godt, og lilla er en populær farge i høst. Det første og det andre bildet er av samme skjerf, men noen stor fotograf har jeg aldri vært, så det ser ut som to forskjellige farger, men det er nok det første som er mest lik virkeligheten ;)
Det er gråvær og det begynner å bli kaldt ute om dagen, så det er viktig med strikkeprosjekter i kurven. I dag har jeg vært på garnsalg og fyllt opp lageret litt igjen. Fabrikkutsalget i Brumunddal har jubileum og har i dag hatt 30 % på alle varer i alle avdelinger, og resultatet av mitt besøk ser du nedenfor. Smartgarnet er tenkt til en liten mariusgenser og alpakkagarnet er tenkt til noen søte små snuppe-topper.

I tillegg til strikkeprosjekter er rakfisken et stort høydepunkt på høsten, og den skal jeg ikveld nyte sammen med noen venninner. God helg! :)

mandag 26. oktober 2009

Just Enough Ruffles


Tips om dette skjerfet fikk jeg på bloggen til [morgrethe], det går under navnet Just Enough Ruffles av Laura Chau og mønsteret finner du her. Jeg har strikket dette i Sandnes Alpakka på pinne nr 5. Skjerfet er raskt og enkelt å lage, og det er høstens klare favoritt! Det er nok fare for at det dukker opp en utgave av dette skjerfet i et par julegaver fra meg i år. Jeg har allerede en nesten ferdig utgave på pinnene, men da i Drops Merino Extra Fine.

Takk til tantejenta mi for flott modelljobbing! ;)

lørdag 24. oktober 2009

Skottland


Nå har jeg ikke strikket ei eneste maske på nesten ei hel uke. Jeg har nemlig vært i Skottland denne uka, sammen med søstrene mine og mamma. Vi har bodd i en fin 3 roms leilighet i Edinburgh, en fin gammel by - med masse vedlikeholdsarbeid for tiden. Bildet ovenfor er tatt fra hovedgaten i Edinburgh, Princess Street, mot gamlebyen. Det er tatt rett utenfor Princess Mall, som også var hovedholdeplassen for alle sightseeingbussene. Dagene har gått med til litt sightseeing, kos og shopping - mye shopping. Vi tok oss også en dagstur til Glasgow, som absolutt er å anbefale om man er ute etter mer shopping.


I Glasgow var vi innom Mandors - the fabric store, der hadde de litt av hvert for store og små (les; quiltestoffer til mamma, strikkegarn til meg og ventestol til søs'n). Jeg fant de rosa nøstene på Mandors, mens de andre kjøpte jeg i hobbyavdelingen på John Lewis i Glasgow, alle fra Debbie Bliss. Jeg synes fargene er nydelige og jeg gleder meg kjempe til å strikke noe fint av dem! :)

I Edinburgh var jeg også innom denne butikken; K1 Yarns Knitting Boutique i West Bow rett ved Grassmarket. Ellers gikk det mye i kles-, sko- og gavebutikker. De hadde også begynt å tenke jul allerede der borte, litt tidlig etter min mening, men føltes nesten som om vi var på juleshopping da ;) Takk til mamma og søs'ene mine for en fin og koselig tur! :)

lørdag 17. oktober 2009

Bursdagsfeiring!

I dag har vi feiret bursdagen til ene tantejenta mi, hun ønsket seg dukkeklær, og dukkeklær ble det. Jeg har strikket en kjole og ei sparkebukse fra Sandnes Dukkehefte 0909. Kjolen er strikket i Bambino Ull og sparkebuksa er strikket i Sisu, begge på pinnenr 2,5.



I morgen fortsetter det med bursdagsfeiring her i huset, før jeg pakker kofferten og setter kursen mot Skottland. Med søstrene sisters og mamma som reisefølge blir det en alle tiders jentetur, som vi har gledet oss til lenge! :)

onsdag 14. oktober 2009

Calorimetry!


Nå har jeg endelig fått strikket denne jeg også, har sett den på flere blogger og synes den så artig ut! Oppskrifta finner du her - den er rask og enkel å lage, men jeg måtte ha to forsøk for å få den liten nok - den blir veldig tøyelig. Her er mitt andre forsøk, og den kunne enda vært litt strammere for at den skal sitte godt ute i kulda. Denne er strikket den med to tråder Drops Fabel på pinne nr 5.

tirsdag 13. oktober 2009

Min aller første!

Jeg skrev vel i forrige innlegg at den første genseren jeg strikket var en gråtassgenser, men i vår strikket jeg faktisk min første topp. Den er fra Drops Design og er strikket i Drops Silke Alpaca på pinne nr 5.

Det var mitt første møte med hullmønster, og selv om det ble noen småfeil så er jeg godt fornøyd, og toppen er velbrukt. :)

søndag 11. oktober 2009

Strikkedilla!

Jeg har siste året strikket en del sokker og votter, men det var først på sensommeren i år at jeg virkelig fikk strikkedilla. Det har blitt mye garn og mange sene strikkekvelder i høst. Jeg har fått strikket min første genser også, det ble en gråtassgenser i fine, knalle guttefarger (syns ikke de kommer helt riktig frem på bildet, men ;o) ) fra Dalegarn. Jeg har strikket modell 21504 i Falk i str 2 år på pinne 2,5 og 3. Genseren er tenkt som ei bursdags-/julegave til ei venninnes sønn! :)


Det har også blitt en ullbukse i høst, denne fikk jeg tips om på Lenes Hobbyblogg. Jeg syns fargene var så fine sammen, så jeg måtte bare strikke en slik en jeg også. Jeg har nok brukt litt andre farger, men ble fornøyd. Bukseoppskrifta er også fra Dalegarn's Gråtasshefte, men jeg har lagd litt annen benavslutning. Den er strikket på pinne 2,5 og 3 i Daletta fra Dalegarn.

Det er ikke mye fristende å være ute i dag med 0 grader, regn og sludd, men jeg må ut å gå meg en tur nå, før resten av dagen skal brukes inne under et pledd med strikketøy og tekoppen innen rekkevidde! :)

lørdag 3. oktober 2009

Blogger blitt!?!

Nå har jeg da endelig kastet meg uti denne bloggerverden på ordentlig og opprettet min egen blogg. Det er noe jeg har tenkt på lenge, men jeg har ikke blitt helt enig med meg selv tidligere. Jeg har vært, og er vel fortsatt, noe usikker på hvor mye jeg kommer til å legge ut, men noen glimt fra meg og mitt blir det vel med tida. Også blir vel mamma glad nå da, nå får a enda en blogg og bruke de sene kvelder på ;)

Har lagt ut et bilde jeg tok på en hyttetur i sommer. Man trenger gode minner som varmer nå som det er en så grå og kald regnværsdag i oktober. God høst! :)