lørdag 16. april 2011

Whimsical Little Knits


Denne søte lille boka kjøpte jeg i London for et drøyt år siden, i den sjarmerende garnbutikken loop. Endelig er første prosjekt helt ferdig - det har vel vært ferdig en stund, men enkelte ting tar tid...som det å feste tråder for eksempel...


Jeg var ivrig og begynte få dager etter jeg kom hjem, jeg visste helt siden jeg var i butikken i London hva jeg skulle strikke først - sjalet Ishbel. Det kan strikkes i to str, og jeg valgte den minste. "Ishbel is a simple shawl pattern..." står det så fint i begynnelsen av oppskrifta.


Men som fersking å regne innen det å lese strikkeoppskrifter regnet jeg med at det skulle bli noen utfordringer, så jeg satte meg klar med engelsk-norsk ordbok på terassen i vårsola. Og språklige utfordringer ble det tidlig - Ysolda Teague er nemlig en skotsk designer, og bruker enkelte skotske uttrykk i oppskriftene. Men etter litt startvansker ble mønsteret riktig og sjalet ferdig ganske raskt - og nå endelig klart til bruk.


Sjalet er strikket i Nature's Palette Yarn i fargen Lupin, kjøpt på loop. Sjalet ble kanskje litt lite, men ellers ble jeg greit fornøyd.

1 kommentar:

  1. Det var et vakket sjal! Prøver å oversette engelsk strikkeoppskrift selv og er imponert!

    SvarSlett